Amerikában az első Huayrák

2011.08.07. 14:44

Azt követően, hogy márciusban, a Genfi Autószalonon leleplezték, a héten az Egyesült Államokban is bemutatták a Pagani Huayrát. Az egymillió eurós sportautó értékesítésében az USA prioritást élvez, ezért a nagy felhajtás.

A Zonda kifutásával kezdi meg a Huayra gyártását az olasz Pagani. Az új funkciók közé tartozik egy faragott indítókulcs, amely az autó kicsinytett mása, 7-fokozatú automataváltó, és az erősen teljesítmény-orientált elődjével ellentétben van benne légzsák is, így ez nem állhat az amerikai értékesítés útjában. A motor ugyanúgy a Mercedestől származik: egy 700 lóerős, 6 literes V12-es hajtja.

„Már most sok megrendelésünk van. Kínából, Szingapúrból és a Közel-Keletről a legnagyobb az érdeklődés, de az első rendeléseket az Egyesült Államokban teljesítjük” – mondta a gyár argentin alapítója, Horacio Pagani. Igazság szerint az első Huayrát Svájcból rendelték, ezután viszont valóban az USA-ban folyik az értékesítés, 2012-ben várhatóan már teljes erőbedobással.

Évente 40-et szeretnének készíteni a Huayrából, ami ugyan nem sok, de ha azt nézzük, hogy a kis üzemben minden egyes autót mély alapossággal, szinte a folyamat egészén kézzel gyártanak, elfogadható.