Kilinccsel előre a falon át

2011.08.17. 16:18

Tűpontos reakciók, soha nem látott trükkök és üszkös romok maradtak csak Ken Block legújabb filmjének forgatása után. Az amerikai autós trükkmester ezúttal még magasabbra tette a lécet. Ezt még a világbajnokok is megtapsolják.

Az egyik pillanatban majomjelmezes fickó cipel egy létrát, a következőben hatalmas darabokat bont ki a hollywoodi Patyomkin városból egy matricákkal leterhelt Ford Fiesta WRC. Jól tippeltek, Ken Block elkészítette legújabb videóját, a Gymkhana 4-et.

A nem túl nehezen értelmezhető történet tele van érdekességekkel. A szűk tízperces alkotás rövid jeleneteit, folyamatos gumisírás fűzi egybe, mely csak akkor szakad meg, amikor a nehezebb mutatványok snittjeit, lassítva megismétlik. A film képi világa tömény giccs, tele mindenféle kommerszfilm-klisével.

A raliversenyzőként kevésbé ismert Block nagyon ért a showhoz, ami kell is, hiszen hogy venné ki magát, hogy sokéves, Ladával is kivitelezhető trükkökkel próbálja eladni a minden egyes képkockán megjelenő termékeket, monstre reklámfilmjeiben. Mindegy is, hiszen cipőt, energiaitalt és egyéb kacatokat nem kötelező venni, ezek nélkül is élvezhető a műsor. Már csak az a kérdés, mit szólnának az amerikai nézők, ha megtudnák, hogy a Fiesta valójában nem egy háromszáz lóerős becsövezett versenyautó, és közel sem olyan izgalmas vele csapatni, mint Ken Block gépével.