Olasz legenda a osztrák sportkocsiból

2011.08.23. 07:24

A KTMstratosferica nevű kis olasz cég megtalálta a legegyszerűbb módszert a Stratos szellemének megidézéséhez: a jellegzetes formákat a ma létező egyik legradikálisabb sportkocsira kasírozták fel. Így ha az illúzió nem is tökéletes, a vevők biztosan nem panaszkodhatnak az autó dinamikájára.

Az alap a KTM X-Bow, amely lényegében egy karbonszálas fürdőkád, egy motor, fék, futómű és kormány, eredetileg minimális burkolattal. A kis olasz cég tulajdonképp nem csinált mást, csak egy formás burkolatot az X-Bow semmi kis bikinije helyére, a Stratos stílusában. Ezt aztán bárki megveheti külön is saját KTM-jére – így az ár 12 ezer euró – vagy megkaphatja a gépet egyen is, persze jóval drágábban, így ugyanis 98 ezer euró az ára.

A KTMstratosferica nem csak a Lancia raliautójának rajongói számára lehet vonzó, de azoknak is megoldást jelenthet, akik azért idegenkedtek az X-Bowtól, mert nemigen nyújtott védelmet az időjárás ellen: a Stratos karosszéria erre a célra is hibátlanul megfelel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.