MissionL: a Skoda saját Jettája

2011.09.05. 15:44

Az Octavia ugyan töretlenül sikeres Európában, de a Skodának nagyobb tervei vannak, így a következő generáció esetében szakítanak a megszokott csapott hátú formával.

A MissionL tanulmányautóról egyelőre csak két képet mutatott a Skoda, és az adatait sem hozták még nyilvánosságra, de annyi így is látszik, hogy a VW Jettához hasonló méretű szedánról van szó. Egyes feltételezések szerint a Volkswagenhez hasonlóan a Skoda is háromtagúvá fejleszti kompakt modellkínálatát, azaz lesz egy – a jelenlegi Octaviánál rövidebb – ötajtós, amelyet elsősorban az európai piacnak szánnak, egy kombi, és egy szedán, amely elsősorban Európán kívül, Kínában, Indiában, Oroszországban és Latin-Amerikában számíthat jelentős érdeklődésre. Ez utóbbi modell prototípusa a Frankfurtban bemutatkozó tanulmányautó.

A Skoda nemrég kezdett komolyabb terjeszkedésbe Európán kívül: jövőre és 2013-ban Oroszországban és Kínában is több új modellt mutatnak be. A hosszú távú céljuk az, hogy 2018-ra 1,5 millió autót adhasson el a márka világszerte, és ez a jelenlegi növekedési ütem mellett könnyedén teljesíthetőnek is tűnik.