Papírból Mustangot

2011.09.18. 19:07

Nem is gondolnánk, milyen fantasztikus dolgokat lehet olyan hétköznapi alapanyagokból készíteni, mint mondjuk a papír. A Jonathan Brand által használt technológia sem az ördögtől való: egyszerűen kinyomtatja a sablonokat, körbevágja őket, majd ragaszt – mégis, az egy az egyes méretarányú, a részleteiben is élethű Mustang lenyűgöző munka.

A New York-i művész régóta használja a papírt, mint alapanyagot szobrai készítéséhez. Jelenleg az amerikai autók iránti rajongását önti – vagy inkább vágja – formákba. Brand egy nagyméretű tintasugaras nyomtatóval készíti a sablonokat – a '69-es Mustang egyes alkatrészeiben rengeteg munkaóra van, az egész mű várhatóan évek alatt készülhet el.

Brand maga is birtokolt egy ilyen autót korábban: elég lepukkant állapotban jutott hozzá, de szépen felújította. Évekkel később azért kellett eladnia, mert a mennyasszonyának kiszemelt eljegyzési gyűrűre nem volt elég pénze.

Az eddig elkészült részekről – a motorról, a felnikről, a gumikról és az egyik ajtóról – készített képeit tesszük közzé a galériában. Kellemes kattintgatást.