Nem lesz több retro-Mustang

2011.09.20. 17:52

Kockázatos lépés volt a Ford részéről 2004-ben, hogy az első sorozatú Mustang formáit használta fel, de ez a megközelítés sikert hozott. Most legalább ugyanilyen bátor lépésre készülnek: ismét elszakadnak a régi sémától.

A Mustang most nehezebb helyzetben van, mint korábban bármikor. Nem csak a távol-keleti konkurenciával kell megküzdenie, de a két szomszéd detroiti óriás is lemásolta a receptjüket. A Chevrolet Camaro és a Dodge Challenger ugyanazt kínálja, mint a Mustang: múltidéző izomautó-formát erős V8-asokkal vagy V6-osokkal. Ilyen környezetben nem csoda, hogy a Ford most nagyot próbál előre lépni. Ráadásul a Mustang 2014-ben, az új modell bemutatójakor lesz épp 50 éves, így a megújulás szinte elkerülhetetlen. „Nagy kihívás és lehetőség az ötven éves évforduló: visszanézhetünk a vállunk felett, de az autónak előre kell mutatnia. Persze úgy kell kinéznie, mint egy Mustangnak, épp ezért összeszedtük azokat az ismérveket, amelyek alapján egy autó egyértelműen Mustangként azonosítható.” – mondta J. Mays, a Ford vezető tervezője.

Azt még nem tudjuk, hogy az új Mustang milyen stílusban épül majd, de a formaterv állítólag már elkészült, és nem lenne nagy meglepetés, ha a Ford már a közeljövőben letesztelné a közönségen, mondjuk egy tanulmányautó révén.