Szépen búcsúzik a Mazda RX-8

2011.10.08. 08:04

A különleges kupénak mennie kell, de a Mazda megadja a módját a búcsúnak: készítenek egy utolsó sorozatot az RX-8-asból, gyűjtőknek és hardcore rajongóknak.

A Spirit R-be igyekeztek összeszedni mindent, ami a 2+2 ajtós sportkocsit vonzóvá teheti. Szériafelszerelés a gyári sportfutómű és a hozzá tartozó nagyobb fékek, és készítettek a búcsúszériához bronzszínű felnigarnitúrát, amely más Mazdákhoz nem lesz kapható. A motor és a váltó a szériagyártmányból származik majd: a 231 lóerős kéttárcsás bolygódugattyús motorhoz hatfokozatú manuális vagy automata váltó csatlakozhat a vásárló kívánságának megfelelően. Ezen felül új ködlámpákat készítettek a géphez, belül pedig zongorafekete kardándobozt és vörös betétekkel díszített fekete Recaro üléseket találnak a majdani vásárlók.

Az RX-8 búcsúváltozatából összesen ezer példány készül, mielőtt 2012 júniusában leállítják a gyártást, de a Mazda vezetése beígérte, hogy a Wankel-motor fejlesztéséről nem mondanak le. „Bár az RX-8 gyártása a végéhez ér, a bolygódugattyús motor mindig a Mazda szellemiségét fogja jelképezni, ezért cégünk továbbra is elkötelezett a jelenleg is folyó fejlesztés folytatása mellett.” – mondta a Mazda elnök-vezérigazgatója, Takashi Yamanouchi.