Kapható lesz Vettel limitált SUV-ja

2011.10.12. 15:58

Zöld utat kapott az FX Sebastian Vettel, a Formula–1-es világbajnokság immár kétszeres bajnokának nevével fémjelzett kiadás gyártása az Infinitinél.

A Frankfurti Autószalonon mutatta be az FX egyedi kiadását az Infiniti. A napokban világbajnoki címét megvédő Sebastian Vettelről elkeresztelt SUV most limitált számban, valóban eljut a gyártásig. A Red Bull Racing és az Infiniti közötti kapcsolatnak köszönhető a bajnoki széria születése: a csapat Renault motorokat használ, innentől pedig nem nehéz kibogozni a szállakat a Nissan luxusmárkája és az istálló között. Emellett állítólag maga Vettel is részt vett az FX50 Concept fejlesztésében.

A Vettel Editiont egy 420 lóerős, V8-as benzines hajtja, bővebb technikai adatokat azonban még nem közöltek. Legkirívóbb sajátossága az első lökhárító alsó részén látható, amely a Formula–1-es autók első szárnyára hajaz, de több más ponton jelzi viszonát az autósporttal.

A limitált kiadás már nem várat sokáig az értékesítésre, de azt, hogy mégis mennyire szűkszámban és milyen áron lehet majd hozzájutni, egyelőre nem tudni.