Így már kéne a sirályszárnyas

2011.10.20. 16:28

Az SLS a Mercedes Calibrája, amit gyári állapotban gyakorlatilag alig lehet felfedezni. Tuningcégek tucatjai vetődtek rá, mind elkészítette a saját átiratát - elvétve akad köztük ízléses is. Hamarosan rendet tesz köztük az AMG: jövőre ígérik a Black Series-t.

A Nürburgring közelében szpottolt prototípus már így, felszegecselt szélesítésekkel, elnagyolt első lökhárítóval, matt feketében is üt. Világos, hogy a szériamodell kevésbé lesz patkány - a kifinomult ügyfélkör kedvéért nyilván elsimítják a karcosabb stílust kedvelőknek oly kedves elnagyolt részleteket, de ismerve a többi Black Series-t, a technika biztosan nem lesz puha.

Pletykák szerint 650 lóerőre húzzák fel a 6,2 literes V8-ast, a szélesítések alatt keményebb futómű és komolyabb fékek kapnak helyet. Jövő év vége felé számíthatunk a hivatalos bemutatóra, a szalonokba pedig várhatóan 2013 elején kerül, 260 ezer eurós, vagyis mintegy 75 millió forintos árcédulával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.