A Hyundai most elrontja?

2011.11.08. 18:07

A Hyundai épp csak ismerkedik az egységes márkaarculat fogalmával, nem csoda, ha néhol túllőnek a célon. Úgy néz ki, a Genesis Coupéra is ráfaragták a hatszögletű egyen-hűtőmaszkot, hiába fest furcsán a végeredmény.

Láttunk már ilyen bakit a Hyundaitól, amikor az első generációs kupéra reszeltek négy kerek lámpát, de akkortájt még senki nem vette igazán komolyan a koreaiakat. Most azonban egész más a cég státusza, így a tévedés is fájdalmasabb lehet. A hatszögletű hűtőmaszkkal eddig leginkább olyan autókon találkozhattunk, amelyeket eleve ezzel a jellegzetes részlettel terveztek, viszont a Genesis Coupé lágy vonalaival érzésünk szerint nem igazán alakul ki a harmónia. Az pedig legalább olyan lényeges egy sportkupé esetében, mint az erős motorok.

A motorválasztékban is lesz némi változás: a 3,8 literes V6-os marad, legfeljebb valamivel erősebb lesz, viszont a kétliteres turbómotor állítólag a modellfrissítéssel együtt tűnik el. A helyére a korszerű, 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses négyhengeres kerül, amely turbófeltöltéssel 204 lóerős. Így a Genesis Coupé aligha lesz vele lassabb, viszont a fogyasztás biztosan csökken majd.