Mini négymillió alatt

2012.01.04. 17:19

A BMW magyar képviseleténél teljes körű árcsökkentést jelentettek be az év elején, bár a legtöbb modellnél csak a regisztrációs adó csökkenését viszik át az árba. Az egyetlen igazi meglepetés a Mini One alapára, amely már alulról csípi a négymilliós lélektani határt.

Kisautót venni persze még ennyiért is komoly luxus, ráadásul a BMW 75 lóerős alapmodellt árusít egész pontosan 3,999 millió forintos bruttó áron. A pontos specifikációt egyelőre nem ismerjük, de az az érzésünk, a relatíve olcsó árat egyszerűsített felszereltséggel érhették el, és persze az 1,6 literes motor fojtott változata sem tűnik vadállatnak. Viszont már ehhez is jár az öt évre, vagy 50 ezer kilométerre kiterjedő Service Inclusive szolgáltatás, amely a rendeltetésszerű használat közben felmerülő hibák ingyenes szerelését tartalmazza.

A BMW elégedett a tavalyi évvel, hiszen 1500 új autót értékesített, de úgy néz ki, az árcsökkentések révén megpróbálnak további növekedést kicsikarni az amúgy nem túl élénk magyar autópiacból.