A Skoda babérjaira tör a Citroen

2012.01.24. 17:04

A korábbi pletykákkal ellentétben a Citroen nem készíti el a Dacia Logan ellenfelét – egy hajszálnyival igényesebb és nagyobb autóval próbálnak azok kedvére tenni, akik ár-érték arány alapján vásárolnak autót.

Az M43 kódnéven ismert modell a hírek szerint nagyjából 4,5 méteres, konzervatív felépítésű szedán lesz, amelyet afféle világautónak szánnak. Nem csak Európában lesz kapható a típus, de az összes nagyobb piacon, ahol a Citroen jelen van. Ha igaz, az európai vásárlóknak szánt példányok a PSA spanyolországi üzemében készülnek majd. A típus – amelyet a DS egykori egyszerűsített változata után egyelőre ID-ként emlegetnek – az eddig kiszivárgott információk szerint méretében és árában is a Chevrolet Cruze-hoz és a Skoda Octaviához áll majd legközelebb.

Az autóról egyelőre csak néhány részletfotó szivárgott ki, de ezek alapján a típus részleteiben követi a legújabb Citroen modellek jellegzetes stílusát: határozott élek és domború formák jellemzik. Ez alapján persze nehéz megítélni, hogy milyen lesz az összkép, de az nyilvánvaló, hogy a franciák nem próbálják elszabotálni a formatervezés feladatát, szemben néhány olcsó autókat gyártó márkával.

A típus várhatóan még az idén ősszel bemutatkozik, a piaci bevezetés viszont 2013-ra tolódik. Az ID elsőként Európában lesz elérhető, de később Brazíliában, Kínában és Indiában is megkezdik a gyártást és forgalmazást.