Fény derült a japánok titkára

2012.02.14. 11:53

A Nissan luxusmárkája valami igazán izgalmasat ígért a Genfi Autószalonra, és mi azt is kiderítettük, mi lesz az. Egy vérbeli sportkocsi, amely arányaiban leginkább talán a 458-as Ferrarira emlékeztet, legalábbis külsőre. Ha igaz, belül egész másféle megoldásokkal találkozhatunk.

Az Emerge E nevű tanulmány mekegő típusjelzéséből sejthető, hogy a villanyautó-őrület egy újabb megnyilvánulásáról van szó, de ez a villanyautó egész más, mint amiket a Nissantól eddig megszoktunk. Nem csupán az Infiniti luxusmárkára jellemző részletgazdagabb formaterv a különbség: az európai védjegy-hivatalból kiszivárgott képekről kiderül, hogy vérbeli, középmotoros arányú sportkocsi-karosszériába építik az amperszagú hajtást. Szinte sajnálja az ember, hogy nem a Nissan GT-R biturbó V6-osát szerelik a tanulmányba – egy ilyen gépről akkor is jó lenne álmodozni, ha az Infiniti egyen-hűtőmaszkja nem illik igazán a karakteréhez.

A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, de a villanymotorok nagy nyomatékával nem lehet nehéz versenyautókra jellemző gyorsulást összehozni, azaz a számok szintjén biztosan helyt áll majd az Emerge E, többre pedig nem is lesz szüksége, hisz egyelőre nem több puszta kiállítási tárgynál.