Kiszivárogtak az ötajtós Volvo képei

2012.02.17. 13:42

A Volvo kínálatából eddig ez az egy karosszériaforma hiányzott: 1996 óta nem készítettek ötajtós kompakt modellt. Most azonban átesnek a ló másik oldalára: a háromajós C30, az S40 szedán és a V50 kombi helyét a V40 jelzésű hatchback veszi át a kínálatban. A típus fejlesztéséről már korábban hallani lehetett, de ezek az első képek, amelyeken az autó álcázás nélkül látható.

A fotók ugyan nem a legélesebbek, de a lényeg jól látható rajtuk. A V40-es feltűnően meredek övvonalat, szinte függőlegesen lecsapott hátfalat és ferde hátsó ablakot kapott. Az orr formája természetesen követi az egységes márkaarculat diktálta stílust, az autó egésze pedig a C30-ashoz hasonlóan sportos karakterű. A részleteket egyelőre nem ismerjük, de a Volvo nyilván kitesz magáért, hiszen ez lesz a legnagyobb számban eladható típusa, így a fogadtatása nagyban befolyásolja, hogy a jövőben mennyire lesz eredményes a vállalat. Úgy hallani, a Volvónál még fontolgatják, hogy készítsenek-e más karosszéria-változatokat is. Egy kombira és egy lépcsős hátú kivitelre szükség lehet – az előbbi Európában, az utóbbi Észak-Amerikában és Kínában számíthatna jelentős figyelemre.

A hivatalos bemutató, ahol minden lényeges részlet kiderül majd, március elején lesz a Genfi Autószalonon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.