Inkább használt japánt, mint Tata Nanót

2012.02.21. 11:29

Márciusban Bangladest is megszállná a Tata Motors. Az indiai autógyár a Nanóval törne be a világ egyik legsűrűbben lakott országának piacára.

Bangladesben a kiváló minőségben megőrzött és megbízható, Japánból behozott használtautókból épült fel a helyi autópark jelentős része, így a világ egyik legolcsóbb kisautójaként ismert – híresen rossz minőségű – Nano itt sem számíthat majd sok jóra. Az importőr Nitol-Niloy Group közlése szerint, kezdetben mindössze 2000 darab Nanót visznek majd be a 153 milliós lakosságú országba, de amennyiben az igény ennél nagyobb lesz az autó felé, a Nitol-Niloy épít egy helyi összeszerelési üzemet a jövő év végén.

Noha a bangladesi taxik közt akad a Hindustan Motors Ambassadorjaiból, a személyautó szegmensben eddig nem láthattunk indiai próbálkozást az országban. Egy ilyen hatalmas piacon – a szegénység ellenére – komoly céljai lehetnének a Tata Motorsnak, ám amíg az alacsony árért alacsony minőséget ad, nem veszi fel a versenyt a használt japán autókkal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.