Féktelen száguldás tucatnyi utassal

2012.03.15. 07:56

A Dodge Viper V10-es motorja végső soron egy teherautóból származik, meg sem kottyanhat neki, ha nem csak két utast mozgat, de akár tizenkettőt.

A megnyújtott sportkocsit egy egyedi átépítésekkel foglalkozó cég remeke. A Unique Movie Cars fő megrendelési forrása a filmipar – televíziós- és mozi-produkciókhoz készítenek autókat az egyedi igényeknek megfelelően. Ez a 7,62 méteres Viper ebből a szempontból is kivétel: arra készítették, hogy a Las Vegas-i 300 mérföldes NASCAR versenyen fussa a legelső kört. A speciális gép 12 személy befogadására képes, és bár nyilván nagyobb kihívás vele kanyarodni, mint a széria Viperrel, a 450 lóerős, nyolcliteres V10-es hasonló gyorsulás-élményt okozhat tizenegy utasnak, mint a rövidebb változat egynek.

Ilyen autóból persze csak egyetlenegy épül, de ez később is hajthat még hasznot a vállalkozásnak, ugyanúgy, ahogy a két- és háromszemélyes F1-es autók: megtapasztalni egy ilyen brutális sportkocsi gyorsulását sokak számára olyan lehetőség, amelyért szívesen fizetnek akár nagyobb összeget is.