Napokra van a Lamborghini terepjáró

2012.04.20. 13:38

Az már biztos, hogy a Lambroghini nem a gigantikus, Countach motoros LM002-es stílusában készíti el a szabadidő-autót. Több lesz benne a sportos vonás, és ha igaz, kevesebb a henger, de lehet, hogy így is bejön.

Amióta a Porsche kihúzta a főnyereményt a Cayenne bemutatásával, az összes híres sportkocsigyártót hírbe hozták már azzal, hogy SUV-szerűséget fejleszt. A Lamborghini sem kivétel, évente legalább egyszer felbukkant a hír, de úgy néz ki, most végre van is mögötte valami. A pekingi Auto China lesz a helyszíne az újdonság bemutatójának, amely a gyáriak körvonalrajza alapján a négyajtós Estoque tanulmányra emlékeztet, de annál egyértelműen magasabb. Az orrmotoros, viszonylag hosszú gépet Deimos és Urus néven is emlegetik. A pletykák szerint az autó a Gallardo V10-es motorját kapja meg, bár ha ezt kevesellnék a potenciális vásárlók, még mindig ott az Aventador V12-ese.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyártó megint csak tapogatózik, különösebb cél nélkül, ahogy az Estoque tanulmánnyal, vagy ezúttal tényleg bővítenék a választékot. A jó hír az, hogy már nem kell sokat várnunk a bizonyosságra: jövő hétfőn leleplezik az új Lamborghinit.