Porsche tömött bajusszal

2012.05.10. 06:11

A bajusz-forma légbeömlő nem újdonság, de ennyire még sehol nem éreztük dominánsnak, mint a Hofele nevű tuningcég új Cayenne átiratán. A Cayster GT 670 nevű csomaggal egész jól átalakítható az autó külseje, miközben az alapmodell árához képest filléres tétel.

Ami elsőként szemet szúr, az a 14 részes optikai tuningkészlet. Sárvédő-szélesítésekkel, nyílásokkal tarkított motorháztetővel, küszöb- és sárvédő-toldatokkal, tetőspoilerrel és a gyáritól igencsak eltérő frontkiképzéssel igyekeztek feldobni a Cayenne alapból elég semmilyen formatervét. Ez utóbbi része a gigantikus bajuszpamacsot formázó első légbeömlő, amelyhez hasonló méretűvel eddig nemigen találkoztunk. Ahhoz persze, hogy teljes legyen a kép, kellenek még a 20 vagy 22 hüvelykes felnik, amelyek teljesen kitöltik a szélesített sárvédőíveket.

Mindez a gyári motorok ereje mellett sem tűnne túlzásnak – hisz a leggyengébb Cayenne is 240 lóerős – a Hofele azonban teljesítménynövelő csomagokat is kínál a dízelmotoros és a kompresszoros hibrid változathoz. Az előbbi teljesítményét 240-ről 315 lóerőre növelhetik, az utóbbi 380 helyett  480 lóerős lehet. Ezen felül olyan szerkezet is rendelhető a Cayenne-től, amellyel kézzel is vezérelhető a légrugós futómű magassága.

Az alkatrészek persze külön-külön is rendelhetők – az optikai készlet például 8000 euróért kapható, de külön árusítják 3000-ért a karbonszálas motorháztetőt.