Felkötheti a BMW és az Audi

2012.05.12. 16:04

A BMW 1-es sorozat és az Audi A3 közvetlen kihívóját dobná piacra az Infiniti. A márka képviselői közös nyilatkozatot jelentettek meg az osztrák Magna Steyr autógyárral, mely szerint megállapodtak egy új modell gyártásáról. Az alsó-középkategóriás modell 2014-ben érkezhet, egy jól ismert koncepcióra emlékeztető külsővel.

A megállapodás értelmében az osztrákok készítenék az autó Európába szánt példányait. „Egy új kategóriába léphetünk, új fogyasztókat érve el ezzel a modellel, egy olyan kulcsfontosságú piacon, mint Nyugat-Európa. Külön öröm számunkra, hogy ilyen megbízható partnerrel együtt tehetjük mindezt„ – értékelte a megállapodást Andy Palmer, az Infiniti vállalati főnöke.

Ugyan nem erősítették meg, de valószínű, hogy a tavaly Genfben bemutatott Etherea koncepcióra épülő autóról van szó. Bár az Etherea még a fejlesztés egy korai szakaszában volt, amikor legutóbb rákerült a figyelem, főbb paraméterei már ismertek. Eszerint az ötajtós ferdehátút egy 2,5 literes, négyhengeres benzinmotor hajt. Igaz, többször szóba került a hibridhajtás is vele kapcsolatban, de nem tudni, ennek fejlesztéseivel mennyire jutottak.

Függetlenül attól, hogy milyen szoros lesz a modell termelése, és attól, hogy mennyire kötődik majd az Etherea koncepcióhoz, valódi konkurenciát jelenthet az alsó-középkategória prémium kompaktjainak.