Félgőzzel termel az Opel

2012.05.13. 11:33

Drasztikusan csökken a kapacitások kihasználtsága az Opel gyáraiban. Állítólag van olyan üzemük, ahol a gyártó berendezések 40 százaléka hever parlagon.

A General Motorshoz tartozó vállalat az idén egymillió autó gyártását tervezi, miközben kapacitásai 1,6 millió előállítását tenné lehetővé.
Egy német lap beszámolója szerint a központi gyárban, Rüsselsheimben a kapacitások 65 százaléka, Eisenachban és Bochumban 66 és 77 százaléka, a lengyelországi Gliwicében 62 százaléka, a spanyolországi Saragossában 59 százaléka, a nagy-britanniai Lutonban és Ellesmere Portban 57 és 55 százaléka van kihasználva. Az Opel szóvivője nem kommentálta a lap információit arra hivatkozva, hogy a gyártással kapcsolatos tervekről nem nyilatkoznak.

Az utóbb időben olyan hírek terjedtek el, hogy a GM további Opel-gyárakat akar bezárni Európában a tetemes veszteség miatt, de ezt eddig rendre cáfolták az Opel vezetői.

Az elmúlt tizenkét évet nézve az Opel mindössze egyszer, 2006-ban volt nyereséges, a GM el is akarta adni, de aztán meggondolta magát: 2009-ben inkább a szerkezetátalakítás és a leépítés mellett döntött. Bezárták az antwerpeni gyárat, és az Európában lévő 48 ezerből nyolcezer munkahely megszüntetéséről született döntés.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.