2012.05.13. 19:24

Már egy ideje ismert, hogy a John Cooper Works egy erősebb változatán dolgoznak a Mininél. A GP nevű kiadás – mely közvetlen azelőtt jött ki, hogy az első generációs Minit felváltotta volna az újabb – már hatéves, így éppen ideje, hogy megújuljon.

Most, hogy a harmadik generáció érkezéséig kevesebb, mint egy év van hátra, ismét tesznek róla, hogy a leköszönő változat méltó búcsút vegyen. A limitált számban készülő új GP-t a napokban mutatták be, és hogy előre meghozzák a vásárlók kedvét, rögtön a valaha gyártott leggyorsabb Miniként promotálják. Ha igazak a hírek, erre minden okuk megvan. Az autó állítólag 8:23 alatt rohant végig a Nordschleife-n, tizennyolc másodperccel megdöntve az eddigi legjobb minis időt.

Hasonlóan a hat évvel korábbi változathoz, az új GP-n is beáldozták a hátsó üléssort a súlycsökkentés, valamint a masszívabb váz érdekében. Orrát valamelyest átszabták, és kapott egy diffúzort. Agresszívabb megjelenését emellett új első és hátsó kötényinek, és oldalsó küszöbeinek köszönheti. A számos optikai változtatáson túl azonban az állítható sportfelfüggesztés teszi vérbeli sportautóvá és úgy hírlik, teljesítménye 230 lóerő környékén van, szemben az előd 218-ával.

Árát egyelőre nem tudni, bár az, hogy mindössze kétezer készül majd belőle sejteti, hogy zsebbe kell majd nyúlni érte.