Szeresd már meg a Voltot!

2012.05.20. 20:32

A General Motors már mindent bevetett, amivel kicsit is ráirányíthatja a figyelmet a Chevrolet Voltra. Tény, hogy 2010 végi bevezetése óta leginkább a sikertelensége miatt került középpontba az autó, éppen ezért a GM most statisztikai adatokkal igyekszik igazolni azt, amiért a Volt igazán érdemes a figyelemre, vagyis a környezetbarátságát.

Ha hinni lehet a számoknak, a forgalomban lévő Voltok eddig 65 millió kilométert közlekedtek elektromos üzemmódban összesen, ami 169 Föld–Hold-távolságnak felel meg. Az átlag amerikai fogyasztás szerint ezzel mintegy 9,5 millió liter üzemanyagot spóroltak.

„A Volt tulajdonosai minden egyes elektromos üzemben megtett mérfölddel hozzásegítették az Egyesült Államokat, hogy csökkenthesse függetlenségét a külföldi olajtól.” – értékelte az adatokat a Volt marketingigazgatója, majd hozzátette „a tulajdonosok összesen nyolcmillió dollárt spóroltak meg így”. Ebből az összegből azonban nem árt még levonni a villamos energia költségeit, amivel az akkumulátorokat töltötték, továbbá ezzel a nyolcmillió dollárral érdemes szembeállítani azt az 535 millió dollárt, amibe az a 13374 Volt került, melynek darabjáért 40 ezer dollárt fizettek vevői. A GM szakemberei elárulták azt is, hogy egy átlag volttos 1400 kilométert autózik két tankolás között, ami jól mutatja, hogy legtöbbjük csak rövid ingázásokra, leginkább elektromos üzemmódban használja konnektoros hibridjét.