Vázlatokon a Ford következő újdonsága

2012.05.23. 06:21

A legtöbb autógyár ma már a dobozos kompakt haszonjárművek második generációját kínálja. Az egyik kivétel a Ford: a Connect sorozat, amely kis változtatásokkal kerek tíz éve állja a sarat a piacon.

A következő generációról először érkezik hír: ahogy sok más esetben, ezúttal is a szabadalmi leíráshoz csatolt virtuális modell szivárgott ki. Ezen elég jól látható, hogy milyen lesz a Connect második generációja. Az előd jellegzetes tégla-formája a múlté: az új modell nem csak a Ford szabvány-orrát kapja meg, de az oldalablakok formáját is megpróbálták mozgalmasabbá tenni, az alsó sarkok letöréseivel. Az összhatás ugyan kevésbé tűnik jellegzetesnek, viszont jobban passzol a Ford kínálatába, és talán a légellenállásnak is jót tesz majd a kifinomultabb formaterv.

Egyelőre nem tudunk sokat az autó műszaki megoldásairól, de valószínűtlen, hogy ne a Ford szabvány alkatrészeiből építkeznének. A lényeg itt úgysem a szellemes új megoldásokban rejtőzik, sokkal inkább az lesz a lényeg, hogy milyen hosszú a szervizperiódus, mekkora a raktér és mennyi lesz az indulóár. Ha igaz, a következő Tourneo és Transit Connect modelleket az ősz folyamán mutatja be a Ford Európában, de később világszerte elérhetővé teszik a típust.