Gyémántba öltöztetett autó

2012.05.25. 13:05

Egyformán vonzó a legkifinomultabb hölgyek és urak számára – így próbálja eladni legújabb ötletét a Gemballa tuningcég. Hogy van-e olyan balek, aki ki is fizeti a gyémántos fényezés árát, azt még nem tudjuk, de bármi elképzelhető.

Vannak cégek, amelyek abból próbálnak megélni, hogy mindig akad olyan ember, aki szívesen kérkedik a vagyonával. Nyilvánvalóan nekik szánja a Gemballa az gyémánt-fényezést, amelynek épp a drágakő-por adja jellegzetes csillogását. „Összetett eljárásunk során valódi gyémántot használunk alapanyagként, nem fémpigmentet, üvegport vagy kristályt.” – kérkezik a Gemballa, bár nem valószínű, hogy a különbség igazán látványos lenne, mondjuk a tiszta kvarchoz vagy üveghez képest. Csillogni csillog a bevonat, ha igaz, amit a gyártó állít, igazán szépen, de e hatás eléréséhez aligha kell feltétlenül gyémántpor.

A festékhez persze nem ökölnyi gyémántokat zúznak porrá, csupán a csiszolás során keletkező, másra már nemigen használható port keverik a festékbe, de az ár nyilván így is sem lesz alacsony – de épp ez az, amit a potenciális vásárlók elvárnak.