BMW kényelmes maffiózóknak

2012.05.26. 20:29

Orosz tunerek munkája a BMW 760 kínai üzletembereknek szánt változatára épült XLI High Security. A több mint négytonnás, páncélozott autóról titkolni is kár, hogy az alvilág szereplőit célozzák meg vele.

Az Armortech orosz tuningcég készítette ezt a nem mindennapi BMW-t. Az 5,21 méter hosszú XLi kialakításának köszönhetően 40-50 centiméter lábtér jut a hátul ülőknek. Ezek a fajta hosszabbított modellek leginkább Kínában népszerűek, ahol a sofőrrel utazók nagyobb térben élvezhetik így a hátsó ülések kényelmét. Ez az egyedi XLi azonban már inkább az orosz maffiózóknak, mint a sietős ázsiai üzletembereknek való. Az autón ugyanis csak a biztonsági felszerelések súlya kétezer kilogramm: a BMW-t speciális acélból készült páncélzattal fedték be, üvegeit pedig golyóállókra cserélték.

4185 kilogrammos súlya ellenére, végsebessége 210 kilométer/óra, és 6,2 másodperc alatt éri el nulláról a százat. A legjobban felszerelt változatra épült modellt teletömték plusz kényelmi eszközökkel, de mindezeken túl, legnagyobb előnye talán, hogy teljesen hangszigetelt. Egy kisebb csata is folyhatna mellette, belül ebből mit sem éreznénk vagy hallanánk.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a négytonnás autóban mennyit fogyaszt a hatliteres motor, de a vevőkőrnek talán ez nem is lesz szempont.