Formula–1-es kiadás a Twingóhoz is

2012.05.26. 09:55

A Renault-tól nem szokatlan, hogy egy különkiadással ünnepli Formula–1-es sikereit. Ám, miután saját csapatuk nagy részét eladták a Lotusnak és a Genii Capitalnak, a franciáknak most a motorjaikkal hajtott Red Bull Racing autóiért dobban a szívük.

Nem is olyan rég mutattak be egy Formula–1-es kiadást a Clio RS-ből. Most a Twingo RS volt soron, mellyel a Cliohoz hasonló vadságot ugyan nem sikerült elérni, de ettől függetlenül könnyen megtalálja majd vevőit rá a Renault.

A speciális kiadás ugyanazt a fekete-sárga színvilágot és versenykockás tetőmatricát kapta, mint a márkatárs. Motorikusan ezt sem piszkálták meg, de a felfüggesztést a kupás autókéhoz hasonlóan keményre, és a sportosra ígérik. A változtatások sorából az új tizenhét colos felni szettet és a sárga légterelőket érdemes kiemelni, de az a telemetriaadatokat szolgáltató rendszer sem érdemtelen, mellyel rengeteg érdekes adat lekérhető. Ezeket értékelve tökéletesíthető a vezetési stílus, legalábbis a Renault szerint.

A teljes nevén Renault Twingo R.S. Red Bull Racing RB7-esként futó modell június 9-től lesz rendelhető Európában (köztük nálunk is) és Japánban. A limitált széria ára egyelőre nem ismert.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.