Ezzel versenyez a jövő

2012.05.31. 11:34

A WTCC-ben már bizonyítottak a dízelmotoros Seatok. Bebizonyították, hogy nem csak a benzint érdemes égetni a versenypályán, hanem a gázolajat is.Egy német tuningcég, a Heico Sportiv ebből kiindulva alkotta meg saját versenyautóját.

Már a Volvo C30-asból is készítettek versenyautókat, és úgy néz ki, erre az utód, az ötajtós V40-es is alkalmas. A Heico elvégezte a szokásos túrakocsi-átalakítást: a belső kárpit helyet cserélt egy masszív bukókerettel, a külső idomokat pedig felpumpálták pár karbon elemmel. Az autó motorterébe öthengeres turbódízelt építettek, amelyet növényi olaj alapú üzemanyaggal működtetnek majd. A végeredmény meggyőző: 296 lóerő szabadulhat az első kerekekre. Még nem tudni, hogy az autó rajthoz áll-e majd valahol, de ez a prototípus jól mutatja, hogy nem csak a kőolaj-származékok alkalmasak versenyautók hajtására.


A Heico egy hagyományosabb tuning csomagot is kifejlesztett a Volvo V40-hez, amiben a vevő átprogramozott számítógépet, nagyobb első lökhárítót, oldalsó szoknyákat, hátsó diffúzort és négy kipufogóvéget kap, valamint hétküllős könnyűfém kerekeket.