Ezek lesznek a jövő BMW-i?

2012.06.05. 16:51

Az egyik olyan apró rés, ahol nyilvánosságra juthatnak egy autógyártó tervei, a védjegy-hivatal. Néha az új modellek vázlatai találnak utat a nyilvánosság felé, néha pedig, mint most is, az derül ki, hogy milyen típusjelzéseket foglal le egy-egy gyártó jövőbeli modelljei számára.

Ezúttal a BMW foglalt le egy maréknyi betű-szám kombinációt, amely azt jelzi, hogy új modellek érkezhetnek valamikor a jövőben. Van olyan, amelyről sejthető, hogy mit takarhat. A 2-es sorozat az 1-es kupé kivitelét jelölheti a jövőben, az X2-es egy kis SUV-féleség lehet a BMW eddigi autóelnevezési gyakorlatát ismerve, az M7 pedig a 7-es sorozat sportváltozatát jelölheti, már ha valóban elkészül egyszer. Azt azonban nemigen tudjuk eldönteni, hogy az M10 jelzés mit takarhat. Az is elképzelhető, hogy az 1-es sorozat sportváltozatát, amelyet a középmotoros sportkocsi-legenda miatt nem nevezhetnek a M1-esnek, de az sem lehetetlen, hogy egy teljesen új típust neveznének így – valamit, ami az eredeti M1-es nyomdokaiba léphetne.

A lista ennél persze sokkal hosszabb, és olyan kombinációkat is tartalmaz, mint az M40, az M335, a BMW Turbotec vagy a Z8, hogy csak néhány példát említsünk. A jelzések lefoglalása persze nem jelenti azt, hogy a BMW minden nevet fel is használ. Valamiféle támpontot azonban adhat arra nézve, hogy milyen terveken törik a fejüket Münchenben – amelyek közül néhány nyilván meg is valósul majd a jövőben.