Itt az új Mercedes SLS

2012.06.05. 13:57

A Mercedes egyetlen igazi sportkocsija megérkezett az első nagy frissítéshez. Bár meglehetősen sikeres, az SLS messze nem hibátlan, de úgy néz ki, a tervezők minden fontosabb területen igyekeztek javítani rajta.

A modellfrissítést csak apróságok jelzik – többek közt a GT felirat az autó típusjelzésében, az új hűtőrács és a sötétített lámpák – a háttérben azonban számos részlet változott. Számszerűen talán a teljesítménynövekedés a legfeltűnőbb: a 6,2 literes szívómotor maradt, de 571 helyett 591 lóerőt hoztak ki belőle. A hétfokozatú Speedshift DCT váltón is dolgoztak egy keveset, így csökkentek a váltási idők. Húsz plusz lóerő persze nem változtat érdemben az autó dinamikáján: 3,8 helyett 3,7 másodperc alatt érhető el az új modellel a 100 km/h-s sebesség, 11,2 alatt van meg a 200, a végsebesség pedig 317-ről 320 km/h-ra nőtt, de mindebből aligha lehet érezni bármit.

Sokkal feltűnőbb lehet az új futóműhangolás és az elektronikus csillapítás karakterének megváltoztatása: a GT állítólag érezhetően keményebben rugózik, mint a korábbi SLS. Az autóhoz új, tízágú felnigarnitúra készült, bár a méretek maradtak: elöl 19 hüvelykes felniket és 265/35-ös gumikat, hátul 20-as felniket és 295/30-as gumikat használnak.

Bár már most minden lényegeset elárultak és megmutattak vele kapcsolatban, a GT csak az ősz folyamán lesz látható először. Az első példányokat 2012 októberében szállítják ki azoknak, akik kifizetik a 204 680 eurós alapárat a kupéért, vagy a 213 010 eurót a roadsterért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.