Összehajtható az új BMW

2012.06.14. 14:58

A BMW az i modelleket környezettudatos közlekésre szánja – a kompakt i3 és a sportos i8 után itt a harmadik modell, amely lassú és kényelmetlen, de néha nagyon jó lehet.

Az i Pedelec nem autó, hanem egy szellemes kemping-bringa, amely akár az i3 csomagterében is elfér. Hogy mégis passzoljon a villanyautós témához, elektromos hajtást is kapott. A csúcssebessége 25 km/h, és egy töltéssel 25-40 km-t lehet vele megtenni elektromos üzemmódban – utána a villanymotor már csak a pedálra lehet számítani. A feltöltése mintegy másfél órát vesz igénybe, de az igazán érdekes az, hogy nem csak hálózatról lehet tölteni, hanem az i3-as csomagterében elhelyezett csatlakozóról is. Így mire szükség lesz a kerékpárra, nagy valószínűséggel van elég töltés néhány kilométernyi könnyed, erölködésmentes tekeréshez.

A BMW villanybiciklijének egyelőre nincs ára, de valószínű, hogy az i3-assal egy csomagban lehet majd megvenni. Karbonszálas karosszériájával az i3-as valószínűleg a legdrágább városi villanyautók közé tartozik majd, így az elektromos bringa ára valószínűleg eltörpül majd mellette.