Kiszivárgott: teljesen új Seat Leon

2012.07.14. 14:25

A Volkswagen teljesen új, úgynevezett MQB padlólemezére épül és akár ősszel élőben láthatjuk a Seat népszerű kompaktja, a Leon utódját. A jelenleg kapható generációnál lényegesen karakteresebb utódmodell formái szögletesek, fényszóróiban haragos ledes helyzetjelzővel. Így nem csak a körbespoilerezett FR sportváltozat, de a fotókon fehér fényezéssel látható alapmodell is nagyon dinamikus hatást kelt. Aki emlékszik a 2010-es Párizsi autószalonon bemutatott IBE kupé koncepcióra, annak talán ismerősek lesznek a jövőre megjelenő Leon stílusjegyei. Ez lehet a márka jövőjének záloga.

A véletlenül kiszivárgott képek minden bizonnyal a végleges modellt ábrázolják, amely nem csak közös platformra épül a következő generációs Golffal, de a motorválasztékban is lesz átfedés. Így biztosan választhatjuk majd például 1,2-es és 1,4-es benzines TSI motorral, illetve többféle dízellel, és várhatóan az új Seatban is bemutatkozik majd a konszern plug-in hibrid rendszere, de az csak 2014-ben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.