2012.07.17. 16:42

Számtalan kémfotót láttunk már az öregedő Range Rover utódjáról, a levegőben volt a közeledő bemutató. Mégis csak pislogni tudtunk, amikor megláttuk az első fotót az álcázatlan autóról.

2013-land-rover-range-rover-leaked 100396417 l

Egyetlen fénykép került nyilvánosságra a Motorauthority-n keresztül az új Range Roverről, de az éppen elég. Sosem volt egy klasszikus szépség, viszont tíz hosszú év, és főleg az Evoque igen eltalált formavilága után kicsit elegánsabb megjelenésre számítottunk. Érthető, hogy nem akartak elszakadni az emblematikus dobozformától, de ezt a bumfordi orrot még a rajongóknak is nehéz lesz megemészteni. A hűtőrács és a fényszórók esetlen kombinációjába kelet-európai előélettel nem nehéz belelátni még a szép emlékű négyütemű Wartburgot sem.

Persze nem biztos, hogy valóban a Párizsi Autószalonon bemutatásra váró végleges, negyedik generációs Range Rovert látjuk a képen - még légrugókhoz képest is gyanúsan alacsonyan ül a kasztni, és a felnik is szokatlanok - de ahhoz, hogy kamu legyen, túlságosan is hasonlít az eddig látott álcázott prototípusokra.

Annak ellenére, hogy formavilágában hasonlít elődjére, a behemót teljesen új alapokra épül. Ha minden igaz, a Jaguar XJ platformjából indultak ki a fejlesztők, amellyel a harmadik generációsnál akár 500 kilóval is könnyebb lehet az új Range Rover, de ez még így is két tonna körüli önsúlyt jelent. A pletykák szerint a V6-os és V8-as motorok mellett valamilyen hibrid megoldáson is dolgoznak a britek, erről azonban egyelőre nincs hivatalos információ.