Kompresszorral jön az új Nissan

2012.07.17. 13:52

A Genfi Autószalonon mutatta be a Nissan az Invitation koncepcióautót, melyről akkor még csak sejteni lehetett, hogy a Note utódjának szánják. Most leleplezték a japán piacra készülő modellt, az európai változat pedig a tervek szerint még jobban hasonlít majd a tanulmányra.

Az autó legjellegzetesebb formai jegye az ajtókon húzódó hatalmas ív, melyet Squash Line-nak neveztek el. Az előző Note-hoz képest szembetűnő különbség még az átdolgozott hűtőrács, mely belenyúlik az első fényszórókba is. A Nissan ezzel a típussal normál személyautó-kínálatát bővíti, mely eddig a régi Note-tal és a Micrával nem volt túl népszerű.

A kis egyterű Japánban kétféle motorral lesz kapható: az 1,2 literes, 80 lóerős háromhengeres, és ennek 98 lovas, kompresszoros változata a gyártó szerint minden eddiginél takarékosabb lehet a következő generációs Xtronic CVT-váltóval. Európában várhatóan kézi váltós, és dízelmotoros Note-okat is forgalmaznak majd.

Japánban még idén szeptemberben megkezdik a gyártást, az európai példányokat pedig 2013 elejétől szerelik össze az angliai Sunderlandben. A Nissan azt reméli, hogy az új Note nemcsak a kis egyterűekkel, hanem a ferdehátú kisautókkal is fel tudja venni a versenyt.