Élőben szpottolták a Rambo-Lambót

2012.07.30. 17:39

Miután a Pekingi Autószalonon bemutatott Urus tanulmányautóra még a keményvonalas SUV-ellenzők is nehezen tudtak rosszat mondani, az utóbbi időben egyre biztosabbnak látszik, hogy az emelt Lambo nem reked meg koncepció szinten. Már azon sem akadnak fenn a gyáriak, ha egy gyárlátogatáson lefotózzák a féltett prototípust.

A holland Autoweek egyik olvasója volt jókor jó helyen, amikor a gyárudvaron állították be egy fotóhoz feltehetően azt az Urus tanulmányautót, amelyet Pekingben is láthatott a közönség. A sztori furcsasága, hogy egyáltalán nem rejtegették a metálnarancs SUV-ot, és nem is zavarta őket, amikor lefotózta a meglepődött turista. Igaz, semmi újdonság nem fedezhető fel a holland kémfotón, viszont a mozgolódás az autó körül arra enged következtetni, hogy a gyáriak komolyan gondolják a SUV-ozást.

Az Urus a következő Porsche Cayenne, vagy ha úgy tetszik, a VW Touareg műszaki alapjaira épül, de jelentős súlycsökkentéssel és egy 600 lóerő környékére felhúzott Audi-motorral testvéreinél bizonyára jobb menetteljesítményeket ér majd el. Persze csak akkor, ha a 2015-re várható sorozatgyártásig kitart mellette a Lamborghini-tulajdonos VW-konszern, és nem érzik úgy, hogy a márka kínálatában legolcsóbbnak ígérkező SUV túl erős konkurencia lehet a Cayenne-nek.