Gyártósoron a BMW következő baklövése?

2012.08.01. 18:45

Régóta híresztelik, hogy a 3-as F30 kódra hallgató, idei kiadásából ötféle karosszériaváltozat is lesz. Azt pletykálták, hogy a szedán, kupé, kabrió és kombi mellé egy ferdehátú 3GT is érkezik. Úgy tűnik, nem tévedtek.

A legfrissebb kiszivárgott fotó alapján a bajorokat nem tántorította el az 5GT sikertelensége, hogy a 3-asból is faragjanak egy púpos ferdehátút. A gyártósoron látható váz sokat ugyan nem árul el, hiszen akár egy prototípus alapja is lehet, de valószínűbb, hogy már egy előszériás autót örökített meg a kémfotós. Utóbbi esetben nem lehet már messze a hivatalos bemutató.

Annyi már a váz X6-ost mímelő tetővonalán is látszik, hogy a 3GT könnyedebb formatervet kapott, mint szerencsétlen bátyja. A legfeltűnőbb részlet a C oszlopba stancolt háromszögablak, amely nélkülözi az évtizedes BMW-hagyományt, az ablakok alsó vonalából formált hokiütőt. Másik sajátossága lehet a 3GT-nek a crossoveresen, finoman kiemelt futómű, amely régebben készült kémfotókon látszik.

Bár a hivatalos bemutatóról a gyáriak felől még sokat nem hallottunk, szinte biztosra vehető, hogy a 3GT jövő év elején már kapható lesz. Nem lepődnénk meg, ha az őszi autószalonok egyikén, akár már Párizsban felbukkanna a végleges változat.