Mexikói BMW: jó ötlet?

2012.08.07. 16:36

Új helyszínt keres a BMW a 3-as és a jövőbeni elsőkerekes kisautói gyártásához, és úgy tűnik, Mexikó lesz a befutó.

Amikor 1994-ben a dél-karolinai Spartanburgban megkezdték az amerikai BMW-k gyártását, még hallani lehetett némi mormogást a hátsó sorokból; ma már nem lepődünk meg egy pillanatra sem, amikor négy mexikói helyszín közül szeretnének választani a bajorok. Állítólag az ország középső részén található, iparáról híres Queretaro tartomány a legesélyesebb a komoly beruházásra.

Ha megszületik a döntés, 2016-2017 körül kezdődhet a nemrég bemutatott 3-as vagy már a fészliftelt változata gyártása, később új generációs, elsőkerék-hajtású kis BMW-k is készülhetnek a tervezett üzemben. Kezdetben évi 40-50 ezres darabszámra készülnek, de később 100-150 ezerre szeretnék növelni a kapacitást.

Ezzel a manőverrel a bajorok a németországi gyártáshoz képest jelentősen csökkenteni tudnák a költségeket, ami hosszú távon elengedhetetlennek tűnik, főleg, amióta a Mercedes és az Audi is kezd berendezkedni az amerikai kontinensen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.