Vigyázzon: országos razzia indult

2012.08.11. 10:42

Egy pénteki sajtótájékoztatón bejelentették, országos közúti ellenőrzési akciót indít a rendőrség, mivel az elmúlt hétvégéken rendkívül sok súlyos és halálos baleset történt a magyar utakon. Dr. Halmosi Zsolt r. dandártábornok, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója ugyan felhívta a figyelmet, hogy 2011 első hét hónapjában több, összesen 8625 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt, míg idén mintegy 8233, de aggasztó, hogy a halálos tragédiák száma összességében nőtt.

Az első hét hónapban 326-an vesztették életüket valamilyen közlekedési balesetben, szemben a tavalyi 319 esettel, ezért a teljes országra kiterjedő fokozott ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány. Az akció tegnap kezdődött, és augusztus 20-án ér véget.

Az ellenőrzések a megyék és Budapest legforgalmasabb útjait, a települések közlekedés szempontjából, vagy turisztikailag frekventált részeit, a városközpontokat, az esti szórakozóhelyek és azok környékét, a városok ki,- és bevezető útjait, az üdülőövezeteket érintik.

Az összes traffipaxot bevezik, minden megállított autóst megszondáztatnak, valamint a passzív biztonsági eszközök (pl. biztonsági öv, biztonsági gyermekülés) használatát is nézni fogják. A gyorsforgalmi utak zavartalan forgalmának biztosítására légi-rendészeti támogatást is igénybe vesznek a rendőrök.

Határozott fellépésre számíthatunk, vezessenek óvatosan!