Egyre biztonságosabbak a Volvók

2012.08.27. 07:43

Autóvásárláskor igen fontos szempont a biztonság, különösen akkor, ha családi autóról van szó. A Volvo korábban is élen járt az ezzel kapcsolatos új fejlesztésekben, az utóbbi bő tíz évben pedig 50 százalékkal csökkentették a baleseti sérülések veszélyét.

A kutatások szerint 2000-ben még csak a legdrágább luxusmodellekben voltak elérhetők olyan biztonsági extrák, mint az elektronikus menetstabilizáló, az adaptív sebességtartó automatika, a sávtartó asszisztens, az automatikus fékezés és a holttér-észlelés. Ma ezek többsége a népszerűbb Volvo-modellekben is megtalálható.

Ezen berendezések jelenléte kutatások szerint akár felére is csökkentheti az autóban ülők sérülésének veszélyét egy esetleges balesetben. A svéd autógyártó viszont nemcsak az autósokra, hanem a gyalogosokra is vigyáz: az új V40-esben számukra is helyeztek el légzsákot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.