Egyedi Ferrari, amit meg sem nézhetsz

2012.08.28. 11:54

Egy 32 éves olajmágnás szerint az egyedi Ferrari személyes ügy. Az ő Ferrari-gyűjteményébe kerül majd az 599 GTO alapjaira épülő különleges sportkocsi.

Van, aki szalvétákat gyűjt, mások kisautókat, megint mások igazi, hús-vér, ráadásul méregdrága kocsikat halmoznak fel önnön szórakoztatásukra. Az Egyesült Arab Emirátusokból származó 32 éves üzletember, Cheerag Arya, egy 575M Maranello, egy F40, egy F430 Scuderia, egy Enzo, egy Daytona, egy 599 GTO, egy 599XX és egy SA Aperta boldog tulajdonosa, gyűjteménye azonban hamarosan bővülni fog egy egyedi modellel, melyet az ő kérései alapján egy 599 GTO-t átalakítva készít majd el a Ferrari.

A hivatalos Ferrari Magazin (The Official Ferrari Magazine) beszámolt róla, hogy összesen 12 vázlat készült, melyekből Arya egyet sem talált megfelelőnek, viszont szinte az összesben talált valami kedvére valót. A Ferrari egyedi megrendelésre készülő autókkal foglalkozó csoportja végül egy olyan autót rak majd össze, mely sok tervező és nem utolsó sorban az olajmágnás Arya ízlését tükrözi.

Már kialakult a kocsi végső formája, sőt, úgy tudjuk, már el is kezdték a projektet Maranellóban. Az átadás a jövő év első felében várható. Arya szerint az egyedi Ferrari „személyes ügy”, ezért nem szeretné a nagyközönségnek mutogatni a kocsiját, ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy az információs társadalomban el lehet még rejteni valamit. Nagyon valószínűnek tartjuk, hogy ha másképp nem, kémfotókon látjuk még az SP Aryát.