Mégsem lesz annyira szörnyű a Bentley hobbiterepjárója?

2012.09.02. 12:18

Igazán nagy dobásra készült a Bentley, amikor elhatározta, hogy szabadidőautóval bővíti kínálatát. A nagy igyekezetben azonban olyan giccses, ízléstelen autóvá faragták az EXP 9 F-et, hogy azt már bemutatásakor a Genfi Autószalon legrondább autója – korántsem megtisztelő – címmel illette a sajtó.

Az angol gyártó már akkor is azzal mentegetőzött, hogy még csak koncepcióautóról van szó, most pedig úgy tűnik, valóban átdolgozzák a rémséges hobbiterepjárót. A végleges formára három terv is készült, ezek közül hamarosan ki is választják azt, amelyet már sorozatgyártásba lehet engedni. A Genfben bemutatott tanulmányautó belteréhez ugyanakkor nem nyúlnának.

Az EXP 9 F motorválasztékát egy új generációs V12-es és a Bentley új, turbós V8-asa alkothatja, de nem kizárt a hibridváltozat elkészítése sem. Sőt, a hírek szerint a hobbiterepjáró lehet a vállalat első modellje, melyet dízelmotorral is kínálnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.