Íme, az új S Mercedes vonalai

2012.09.05. 05:38

A W222 jelzésű Mercedesnek egyszerre kell a Maybachok, és az eddigi S osztályok helyébe lépnie, így a gyáriak mindent elkövetnek, hogy mire megjelenik, mindenki a feszült várakozás állapotába kerüljön. Ennek érdekében most az S osztály oldalnézetének vonalait mutatták meg – azokat az éleket, amelyek meghatározzák az autó alapvető karakterét.

Az egyértelmű, hogy a Mercedes tervezők látványosabb autót próbálnak készíteni, mint a korábbiak. Az autó oldalán végigfutó élek legalábbis egyértelműen az aktuális CLS karakterét idézik fel, azaz az S osztályt nem veszik olyan konzervatív stílusúra, mint az elődeit. A ma futó bálna-Mercin már látszott hasonló törekvés, de a masszív sárvédő-szélesítések és a dinamikus tetővonal ellenére nem neveznénk formai telitalálatnak. Az új csúcsmodell sokkal egységesebb karakterűnek ígérkezik, akkor is, ha csak fele olyan jól sikerül, mint a CLS vagy épp az új A osztály.

A képek némelyikén látható, Aesthetics S nevű domborművet – amelyet az S osztály előzetesének szánnak – ki is állítják majd a hónap végén a Párizsi Autószalonon, nyilván azzal a szándékkal, hogy begyűjtsék a közönség, különösen a szaksajtó és a potenciális vásárlók véleményét. Ez alapján még mindig igazíthatnak a koncepción, hisz a tervezett premierig még úgy egy év hátra van – ha minden a tervek szerint halad, valamelyik nagyobb kínai autószalonon mutatják be a típust 2013 közepe után.