A Ford is megcsinálja a maga Daciáját

2012.09.10. 16:42

A Daciának egyelőre kevés a komoly ellenfele: a többi gyártó nem megy olyan alacsonyra árban – és egyes alkatrészek leegyszerűsítésében sem – mint a Renault román márkája. A vetélytársak azonban évek óta ígérgetik, hogy bemutatják saját olcsó modelljeiket. Most a Ford is csatlakozik ehhez a kórushoz.

A Ford ilyen irányú terveiről a vezérigazgató, Alan Mulally beszélt egy interjú során. Annyi már biztos, hogy a Fiesta alapjaira építenék az olcsó Fordot, amelyet többi modelljükhöz hasonlóan az egész világon forgalmaznának. Részleteket egyelőre nem árult el, mivel állítólag még nem öltöttek végleges formát a tervek, ugyanakkor leszögezte, hogy fontosnak tartják a részvételt ebben a szegmensben is. Az persze még kérdéses, hogy Európában is forgalmaznák-e az olcsó modellt – hisz itt a drágább, teljes értékű Fiesta eladása a cél – de olyan nagy piacokon, mint India, Kína vagy Oroszország, jelentős növekedést érhetnének el egy ilyen típussal.

A Dacia az elmúlt évek egyik legsikeresebb autómárkája: a Logan 2004-es bevezetése óta szinte folyamatosan növekedtek az eladások – az idén valószínűleg átlépik az egymillió darabos szintet is. Nem csoda, hogy a konkurencia is lemásolná a receptet.