Már tervezik a jövő rendőrautóit

2012.09.11. 13:34

Bár már találkoztunk olyan céggel, amely kifejezetten a rendőrök igényei szerint kezdett autót tervezni, most több nagy nemzetközi autógyártót szabadítanak rá ugyanerre a feladatra. Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

Hat autógyártó harapott rá a Los Angeles Auto Show idei autótervező versenyének témájára. A cél a jövő – egész pontosan a 2025-ös év – rendőrautójának megtervezése, lehetőleg igazán érdekes, újszerű ötletekkel. A versenyzők listája elég vegyes: a Bentley, a BMW, a GM, a Honda, a Hyundai és a Subaru is elkészíti saját variációját, amelyeket aztán egy független formatervezőkből álló zsűri bírálhat el. Az persze egyáltalán nem biztos, hogy 2025-ben bármelyik cég a felsoroltak közül gyárt majd kifejezetten rendőröknek tervezett autókat, de semmi sem elképzelhetetlen.

Ami viszont biztos, hogy a terveket már november elején megmutatják, és a győzes munkát jó eséllyel meg is építik, igaz, egyelőre csak kiállítási tárgynak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.