Új formatervező a Bentley-nél

2012.09.15. 15:14

A Bentley határozottan halad az új formairányzat kialakítása felé, ennek részeként pedig máris lecserélték a formatervezési igazgatót, Dirk van Braeckelt. Helyére Luc Donckerwolke érkezik, aki az Octaviától a Gallardóig, több sikermodellen bizonyított már.

A perui születésű Donckerwolke 1990-ben, a Peugeot-nál kezdte pályafutását. Onnan két évvel később az Audihoz került, majd hamar a Skodához, ahol az Octavia és a Fabia tervezésében vett részt. A 2000-es évek elején újra az Audinál munkálkodott, és az A4 Avanton, az A2-esen, valamint a Le Mans-i versenyekre szánt R8-ason hagyta ott a keze nyomát. Luc a Lamborghininél folytatta. Itt a Murciélago és a Gallardo formatervének kialakításával igazolta tehetségét.

Az utóbbi éveket már a SEAT-nál töltötte, onnan érkezik majd a Bentley-hez. Walter de Silva, a Volkswagen vezető formatervezője elismerően nyilatkozott munkásságáról, és benne látja a megfelelő embert a márka új irányzatának kialakítására. „Luc egy igazi tehetség, és rengeteg tapasztalatot hoz majd. Ideális személy lesz a Bentley jövőbeli új formanyelvének megalkotására” – mondta de Silva.