Tizennégy méteres luxus-Mercedes

2012.09.24. 16:54

Stuttgartban tervezik, de Angliában gyártják majd a Mercedes egyik legnagyobb luxusjárművét. A Granturismo szárazföldi járműnek persze túl nagy volna – tengereken és tavakon szállíthatja dúsgazdag tulajdonosait.

A luxusautók piacán megszerzett hírnevét próbálja kamatoztatni a Mercedes egy másik ígéretes piacon: a brit Silver Arrows Marine segítségével luxushajó tervezésébe fogtak. Arról persze nincs szó, hogy csak úgy kiadnák a feladatot egy külső cégnek: a formaterv elkészítésében aktívan részt vesznek a Mercedes szakemberei is. A Silver Arrows olyan speciális területeken folyik bele a munkába, mint a hajótest formájának kialakítása, illetve maga az építés, amelyekben a stuttgartiaknak nincs jelentősebb tapasztalatuk.

Nehéz megmondani, hogy a Mercedes név mekkora vonzerőt jelenthet a luxusjachtok piacán, de egyelőre olyannyira bíznak a sikerben, hogy már a gyártást szervezik. Azt ígérik, hogy jövő ilyenkorra elkészül a Mercedes Granturismo első szériapéldánya. Árat egyelőre nem mondtak, de az új jármű valószínűleg sokkal drágább lesz, mint bármelyik Mercedes személyautó.