Jön a 7-es BMW M kúrával

2012.09.26. 05:45

A BMW eddig mereven elzárkózott az M7-es elkészítésétől – bár az Audi S8-as és a Mercedes S65 AMG riválisa lehetne – de most megtörni látszik a jég. A legújabb hírek szerint már készül az M750i, amelybe ikerturbós V8-as motor kerül.

Az M5-ösben és az M6-osban használt 560 lóerős motort is beszerelhetnék a 7-esbe – egész biztosan beleférne – de úgy hallani, egy visszafogottabb megoldás mellett döntöttek. A 4,4 literes V8-as motor ugyanaz lesz, de a teljesítménye 500 lóerő alatt marad – valószínűbb, hogy nem haladja meg a 450 lóerőt. Így nem esik nagyon messze a 760-as V12-esének teljesítményétől – az M-es hetes viszont egész más stílust képvisel majd. Sportos futóműhangolással, nagy felnikkel, sportosabb optikai kiegészítőkkel és belső kialakítással érkezik, így a V12-essel szemben inkább azoknak készül, akik a presztízslimuzinban is inkább vezetni szeretnek, és nem hátul terpeszkedni.

A másik várható újdonság a 728i néven emlegetett változat lesz. Ebbe a hetesbe rendhagyó módon négyhengeres motor kerülhet, igaz, azok közül a BMW által készített legerősebb. A 2 literes, 245 lóerős benzinest hibrid rendszerrel egészítik ki, így valószínűleg hasonlóan megy majd, mint a jelenlegi alapmodell, a 740i 306 lóerős háromliteres turbómotorral, de jóval takarékosabb lehet annál. Ez a változat elsősorban Észak-Amerikában és Ázsia egyes részein válhat népszerűvé, ahol a dízel-luxusautók valamilyen okból nem piacképesek, de van igény az alacsony fogyasztású luixusmodellek iránt.

Ha minden igaz, a két új kivitel már jövő tavasszal bemutatkozik a nagyközönség előtt, és a gyártásuk is megindulhat még 2013 folyamán.