2012.09.27. 18:07

Új szupersportkocsikat ritkán mutatnak be, de a Gallardo még ebben a lassan változó mezőnyben is korosnak számít a maga kilenc évével. Az utód azonban még nem készült el, így az olasz sportkocsigyár a felújítás mellett döntött.

Gyökeres átalakításra persze nem kell számítani: csak az autó orrát és hátulját szabták át. A két kisebb beömlőnyílást elöl egyetlen nagyobb váltja, amelyet a szélén két kis, szabálytalan négyszög leválasztásával igyekeztek még érdekesebbé tenni. A geometrikus formákkal hátul is játszottak egy keveset – itt is megismétlődik a széles trapéz és keskeny négyszögek játéka. Az autó karakterét mindez persze csak mérsékelten befolyásolja, de ennyi talán elég lesz, hogy az LP 560-4 iránt fokozódjon a kereslet.

Emellett bemutattak egy sportosabb változatot is, amelyből korlátozott mennyiség készül. Az LP 570-4 Edizione Technica tíz lóerővel erősebb, 570 lóerős motort, fix hátsó légterelőt és egyszerűbb felszerelést kap, cserébe különleges színösszeállításokban rendelhető. Matt fekete vagy fehér alapszínben narancssárga tetőívvel és légbeömlőkkel, vagy narancssárga alapszínben matt fekete részletekkel.

A Gallardónak egy-két évig még vonzónak kell maradnia, mielőtt elkészül az utódmodell, és ez a jóval frissebb Ferrari 458-as és McLaren MP4-12C mellett egyre nehezebb.