Egy jó ízlésű vadállat a Chevrolettől

2012.10.22. 15:07

Megmutatta a Malibu Turbo Performance látványterveit a Chevrolet. Noha a modell hivatalos bemutatója csak a jövő héten kezdődő SEMA Motor Show-n, Las Vegas-ban esedékes, minden fontos részlet kiderült róla.

A gyáriak elárulták, hogy az autó ugyanazt a kétliteres turbómotort kapja majd, mint ami a Malibu Turbo-kat is hajtja, de teljesítménye 259 lóerő lesz. A nulláról száz kilométer/órára való gyorsulást 6,3 másodpercre ígérik, míg a végsebesség valahol 250 km/óránál várható.

A gyári tuningént értelmezhető változat a jelek szerint jó ízléssel vadul meg. Az első lökhárítót több helyen átszabták, így az alsó hűtőrács és a ködlámpa közvetlen környezete is drasztikusan megváltozott, míg hátul egy szolid diffúzort és krómdíszítést kapott az autó. A sportos megjelenéshez módosított felfüggesztés, új fékszett és felnik, valamint Recaro sportülés jár majd.

„A Chevrolet számos formában képviselteti magát az autóiparban, hogy a különböző igényű ügyfeleknek megfeleljen, és pontosan ez az, amit a SEMA Show-n demonstrálni igyekszünk majd. Figyelünk a visszajelzésekre, mert azok segítenek eldönteni, hogy egy új kiegészítő, esetleg egy különleges kiadás mennyire lehet életképes a piacon.„ – mondta Chris Perry, a Chevrolet marketing alelnöke a SEMA kapcsán, ahol élőben is bemutatkozik majd az autó.

A Chevrolet Malibu egy Európában kevésbé népszerű modell. Az USA-ban ellenben igen kedvelt, hiszen csak a tavalyi évben 205 ezer kelt el belőle a márka hazai piacán.