Vérbeli sportkocsi az Alfától

2012.10.28. 10:14

Az Alfa Romeo a 2011-es Genfi Autószalonon mutatta be új sportkocsijának, a 4C-nek a koncepcióját, jövőre pedig szintén Genfben leplezik le a sorozatgyártásra szánt változatot. A jelek szerint vérbeli sportkocsit kapunk az olaszoktól.

A 4C az Alfa 1750-es, turbós benzinmotorját kapja meg, várhatóan 300 lóerő körüli teljesítménnyel. A középmotoros sportkocsi erejét hatsebességes, duplakuplungos automata váltó továbbítja a hátsó kerekekre. Az olasz gyár igazi élményautót ígér az Alfa-rajongóknak, bár sokaknak talán hiányozni fog a kézi sebességváltó, az előzetes tervek szerint ezzel ugyanis nem lesz elérhető a 4C.

A jövő márciusi bemutató után néhány hónappal meg is kezdődhet a gyártás – a hírek szerint nem előre tervezett darabszám alapján, hanem rendelésre készítik majd a legújabb sport-Alfát, melyből egy-két éven belül nyitott tetős változat is jöhet.

A Fiat-csoport az Egyesült Államokban is fontos szerepet szán a 4C-nek, hiszen ezzel a modellel vezetné vissza az amerikai piacra a márkát.