Kiállítással emlékeznek Pininfarinára Maranellóban

2012.11.03. 11:41

Idén júliusban, 86 éves korábantávozott az élők sorából Sergio Pininfarina, örökös szenátor, a Carozzeria Pininfarina tiszteletbeli elnöke. Az egyik legismertebb formatervezéssel foglalkozó vállalat legendás alakja éppen 60 esztendeje, 1952-ben kezdett együttműködni a Ferrarival, a közös munka gyümölcse volt többek közt a Testarossa is.

A Ferrari a gyár maranellói múzeumában nyitott kiállítást Sergio Pininfarina tiszteletére, melyen a formatervező legszebb munkái, legemlékezetesebb alkotásai tekninthetők meg. A megnyitón a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, illetve a Pininfarina-család több tagja is részt vett.

A kiállítás január hetedikéig látogatható, a huszonkét autót három teremben helyezték el a szervezők: az egyikben utcai Ferrarik, a másodikban versenygépek, a harmadikban pedig koncepcióautók láthatók. A versenyautók közt ott van a 250 LM, mely a márka máig utolsó összetett győzelmét hozta Le Mans-ban, utcai autók közül pedig egyebek mellett a BB-t, a Daytonát és a Testarossát is kiállították.